• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Stox Compressiekousen Hardlopen

STOX® compressiekousen voor het hardlopen zorgen voor een optimale bloedcirculatie in de benen waardoor ze spiervermoeidheid verminderen en de verwijdering van afvalstoffen bevorderen.
Geen producten gevonden...

Stox Compressiekousen Hardlopen

Door het dragen van compressiekousen hardlopen wordt het herstel versnelt. Als je gaat voor een intensieve training en dan wil je natuurlijk blessures voorkomen. Dit doe je door de best mogelijke gear aanschaffen. Het begint met goede hardloopschoenen en speciale sport compressiekousen voor het hardlopen. Hierdoor zorg je zo veel mogelijk voor blessurepreventie en herstel. De werking van compressiekousen voor hardlopen zorgt voor een gunstig effect op de afvoer van afvalstoffen. De beste compressiekous voor hardlopen is dus een combinatie van mooi design én een sneller herstel van je lichaam.

Hoe kies je de juiste compressiekous voor het hardlopen?

Er zijn veel verschillende soorten compressiekousen. Als je gaat hardlopen wil je het risico op kramp in je kuiten zo veel mogelijk verminderen. Daarom raden we aan compressiekousen te dragen tijdens je run. De beste compressiekous voor het hardlopen verkleint de kans op blessures zoals shin splints. STOX Energy Socks verkoopt verschillende lange sokken waaronder modellen speciaal voor sport compressie. De compressiekous voor hardlopen vind je in twee soorten; dames compressiekousen voor het hardlopen en heren compressiekousen voor het hardlopen. De lange kousen van STOX zijn beschikbaar in vele kleuren en al vanaf €37,00 te koop voor de beste prijs.

Mooie compressiekousen voor het hardlopen

Compressiekousen hardlopen zijn er in verschillende kleuren

Bij compressie kousen denk je al snel aan die vleeskleurige en oubollige hoge sokken. Maar met compressiekousen voor het hardlopen kun je tegenwoordig ook fashionable door het leven! De nieuwe collectie compressiekousen hardlopen zijn ontworpen door Nederlandse designer Martijn van Strien. De compressie sok van STOX is er niet alleen in zwart en wit maar ook in vele andere kleuren. Door het gebruik van innovatieve, vochtafdrijvende materialen blijven je voeten droog en koel. De naadloze sokken zorgen voor comfort (een zacht gevoel) en voorkomen huidirritatie of het ontstaan van blaren door frictie.

Wat zijn de voordelen van compressiekousen voor het hardlopen?

Compressiekousen dragen bij het hardlopen heeft verschillende voordelen. Zo zorgen de sokken er door degressieve compressie voor dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. De kous voelt stevig aan bij je spieren en geeft je een gevoel van verbeterde stabiliteit. Hierdoor verbetert je uithoudingsvermogen en dus ook je hardloopprestatie!

Wetenschappelijk bewijs

93% van de hardlopers met traditionele compressiekousen voor tijdens het hardlopen hadden last van spierpijn na een run van 10 kilometer. Slechts 14% had last van spierpijn na het rennen van 10 kilometer met compressiekousen hardlopen.

A. Ali, M.P. Caine, B.G. Snow. ‘’Graduated compression stockings: Physiological and perceptual responses during and after exercise.’’ (2007). Journal of Sports Sciences. Volume 25, Issue 4, pages 413-419.